Categorieën
Geen categorie

Ondertussen dendert boek 1 door: de herdruk, de vertaling en de boekentip.

Afgelopen weken zijn er weer goede stappen genomen met het eerste wandelboek! De eerste druk is uitverkocht, de tweede druk wordt nu ingepakt en met de uitgever ( ons aller Petra) wordt gewerkt aan de vertaling naar het Engels.

En dan om alle ontwikkelingen nog eens extra te vieren verschenen we afgelopen week in de glossy waar heel Nederland doorheen bladert, De Linda.

Kortom de vaart blijft erin!

Categorieën
Geen categorie

In memoriam

Op 6 april 2022 overleed veel te plotseling de moeder van Gijs, Wendela Stork Schmidt. Het is een ongekend verlies en enorm verdrietig.

In deze blog een in memoriam want Wendela wandelde met ons mee, was onze eerste lezer en redigeerde alle teksten. In gedachten blijft Wendela mee wandelen en voor altijd onthouden we de schrijftips; minder ‘fijn’ , minder ‘huppelen’.

MEMENTO MORI

Categorieën
Geen categorie

Frank Wandelt

Wij weten natuurlijk als geen ander dat er vele wandelaars zijn en ook vele die de routes beschrijven. Als je soms achtergronden zoekt bij een route of beschrijving dan kom je dus vaak Frank Wandelt tegen, een echte wandelaar, verteller en gids waar je wat aan hebt.

Enige tijd terug zagen we dat ons wandelboek een recensie had gekregen van Frank, en ook nog eens positief ( op techniek van routes maken na).. superblij dus met het compliment van diegene die wij hoog achten: Dank Frank!

https://www.frankwandelt.nl/wandelen/wandelgidsen-wandelboeken/wandelgids-amsterdam-door-gijs-floor-recensie

Categorieën
Geen categorie

Gerrit Lamberts

vandaag werden op het gemeentearchief de tekeningen getoond van Gerrit Lamberts, beroepstekenaar en chroniqueur van Amsterdam.

Vooral in de tweede helft van de achttiende eeuw kregen de Amsterdammers belangstelling voor afbeeldingen van hun stad en het stadsleven. Veel kunstenaars wijdden zich aan het genre van de topografie. Een van hen was Gerrit Lamberts. Lamberts was oorspronkelijk een amateur, maar hij ontwikkelde zich tot de belangrijkste topografische specialist van de eerste helft van de negentiende eeuw.

Categorieën
Geen categorie

sinterklaas kapoentje

de decemberwandelingen zijn in de maak; voor sinterklaas wilden we de sinterklaasoptocht volgen maar we kwamen al snel tot de conclusie dat we eerst Sinterklaas in het stadsbeeld moesten gaan zoeken. De beschermheilige van Amsterdam is nagenoeg verdwenen in de etalages maar gelukkig nog wel present in de kerken, straatnamen en andere monumentale afbeeldingen- die sinterklazen gaan nooit verloren. Onze tip; Ons Lieve Heer op Solder.

Schoenen bij de kachel met wortel voor het paard, de mijter en de mantel en natuurlijk veel sint- Nicolaas snoepgoed.

Categorieën
Geen categorie

boekenaandacht

Afgelopen weken ontvingen we weer artikelen over het boek en foto’s vanuit de stad. Heerlijk om in Belgie met een groot artikel in de boekenkrant te staan, een recensie te krijgen van juristen n.a.v de juristen wandeling, om familie te zien wandelen, nog steeds in de top tien te staan bij Libris en op onverwachte plekken te koop te zijn (de stekjesmarkt !)

Categorieën
Geen categorie

Mediaoptredens

De boeklancering, de boek recensie en het media optreden, we doen het allemaal . En de meest obscure uitnodigingen worden het eerst beantwoord. In de categorie favorieten valt Ras-Journalist, Stadschroniqueur en Oud Politicus Rob Zwetsloot. Hij ontlokte ons de uitspraak over het favoriete gebouw on Amsterdam.

Categorieën
Geen categorie

Recensies

Het is wel erg goed voor je zelfvertrouwen als je zoveel leuke reacties ontvangt, gisteren zagen we de meest leuke recensie; https://omnitraveler.nl/boek-amsterdam-door-gijs-floor-wandelen-met-een-frisse-blik-op-de-stad/

En afgelopen weken kregen we veel enthousiaste reacties van familie en vrienden die hun waardering laten zien door te wandelen en massaal het boek inslaan om cadeau te geven. Kom maar door !

Barend Aris , Willemijn Bedaux lopen met vrienden uit Zeist.

Philip Bodifee loopt in het Beatrixpark

Categorieën
Geen categorie

Boeklaunch

11 mei was het zover, het boek arriveerde en met een feestelijke boek afhaal sessie vond de boeklancering plaats van “Amsterdam Door! Gijs en Floor “.

Categorieën
Geen categorie

4 mei herdenken

Vorig jaar maakten we dagelijks een wandeling en op 4 mei 2020 liepen we langs 32 oorlogsmonumenten in Amsterdam. Een van de mooiste en zeker indrukwekkendste wandelingen. Normaal vormde de gezamenlijke herdenking om 8 uur het moment om stil te staan maar doordat we bij 32 verschillende monumenten ook de breedte van de herdenking ondergingen was het des te betekenisvoller. Van de monumenten voor scholieren, verzetsstrijders tot de Holocaust slachtoffers en de gruwelijke gevolgen voor de stad en de oude Jodenbuurt in het bijzonder.

Het is fijn dat de wandeling, waar wij zo van onder de indruk waren, nu gedeeld gaat worden via Het Parool, deze website en de 4 en 5 mei-organisatie.